Sau 1, 2023
84 Views
Komentavimas išjungtas įraše Bolivijos kava yra mažiau žinoma kavos šalis

Bolivijos kava yra mažiau žinoma kavos šalis

Written by

Bolivijos kava yra mažiau žinoma kavos rūšis, auginama Bolivijos Andų kalnuose. Štai keletas pagrindinių Bolivijos kavos savybių:

Auginimo regionas: Bolivijos kava auginama Andų kalnų aukštikalnių regionuose, kuriuose kavamedžiams sudaromos unikalios auginimo sąlygos. Didžioji dalis Bolivijos kavos auginama Karanavio regione.

Arabikos pupelės: Dauguma Bolivijos kavos pupelių yra gaminamos iš arabikos pupelių, kurios pasižymi sudėtingu skoniu.

Skonio profilis:

Bolivijos kava pasižymi unikaliu skoniu, kuris dažnai apibūdinamas kaip saldus, su šokolado ir karamelės natomis. Kavos skonį lemia didelis aukštis virš jūros lygio ir unikalios auginimo sąlygos.

Ekologinis ūkininkavimas: Tai reiškia, kad kava auginama nenaudojant cheminių trąšų ir pesticidų.

Mažos apimties gamyba: Bolivijos kava gaminama nedideliais kiekiais, todėl jos gali būti sunku rasti už Bolivijos ribų. Tačiau dėl nedidelio masto gamybos auginimo ir derliaus nuėmimo procesuose daugiau dėmesio skiriama smulkmenoms.

Bolivijos kava nėra taip gerai žinoma kaip kitų rūšių kava, tačiau ji pasižymi unikaliu skonio profiliu ir ekologinio ūkininkavimo praktika, todėl ją verta paragauti, jei turite galimybę. Ieškokite Bolivijos kavos iš Karanavio regiono, kad pajustumėte visą šios unikalios kavos skonio profilį.

Bolivinės kavos virimas kavamalėje “Chemex” – puikus būdas atskleisti unikalų kavos skonį ir savybes.

Pateikiame Bolivijos kavos virimo “Chemex” kavamalėje vadovą:

Pašildykite vandenį: Pradėkite nuo vandens pašildymo iki maždaug 95 – 97.

Sumalkite kavą: Sumalkite Bolivijos kavos pupeles iki vidutinio rupumo.

Iš anksto sudrėkinkite filtrą: Įdėkite “Chemex” filtrą į kavos virimo aparatą ir sudrėkinkite jį karštu vandeniu. Taip pašalinsite popieriaus skonį ir sušildysite kavos virimo aparatą.

Įpilkite kavos: Įpilkite maltos kavos į filtrą ir įsitikinkite, kad ji tolygiai pasiskirstė.

Pradėkite brinkti: Pradėkite pilti tiek karšto vandens, kad kavos tirščiai būtų visiškai apsemti. Leiskite kavai žydėti 30-45 sekundes.

Įpilkite vandens: Lėtai pilkite karštą vandenį ant kavos tirščių sukamaisiais judesiais, pradėdami nuo centro ir judėdami į išorę. Būkite atsargūs ir nepilkite per greitai, nes tai gali sukelti per didelę ekstrakciją ir kartumą.

Sureguliuokite srauto greitį: Reguliuokite vandens srauto greitį, kad reguliuotumėte virimo laiką. Siekite, kad bendras virimo laikas būtų maždaug 3-4 minutės.

Patiekite: Baigę virti kavą, išimkite filtrą ir supilkite kavą į puodelį.

Bolivijos kava, paruošta naudojant “Chemex” kavos aparatą, gali būti saldaus ir sudėtingo skonio su šokolado ir karamelės natomis. Eksperimentuokite su skirtingais virimo laikais ir vandens temperatūromis, kad rastumėte tobulą Bolivijos kavos virimo būdą. Mėgaukitės!

Article Categories:
Kava

Comments are closed.